суббота, 9 февраля 2013 г.

нсс протокол за бракуване на основни средства

Тенева е ерудирана, била е два мандата депутат, но тя е силна в сглобяването на теоретични постановки, а не в пряката политическа битка и то на градско ниво. Илия Баташки бе определен от Гергов като биткаджия, но бе разлюбен набързо, защото не му върви по гайдата. Сега отново внушителният на ръст доктор се е устремил към градския партиен връх. Преди това Pнатри носа на Гергов, когато изненадващо го избраха за шеф на район Северен . Човекът, който стана популярен не само с буйствата си парламента, ами и с култовата си фраза: Ще лъжем, другари, кой е печелил избори без да лъже , няма да се сниши и ще води битка до

Прави ли се оценка на управленческото двегодишно участие? Или просто се премълчава деликатно, а дебатите се насочват в кьорсокака Станишев или Първанов. Зина ли някой от делегатите на районните конференции и да изплюе камъчето: откакто Георги Георгов е областен шеф и налага волята си в градската организация, отливът от партията е чувствителен? Или мълчаливо слушат захаросани речи за флагмани, отбори, хъс за победата и прочие мухлясали фрази, които се въртят две десетилетия на събрания и конференции. В Лявото крило са категорични, че присъствието на Гергов е пагубно за организацията. Че пловдивчани не го обичат и пренасят неприязънта си към него автоматично върху БСП, медиите му, че дори и към панаира. След свалянето на Баташки през декември 2010-а, не без усърдието на Гергов, градската организация фактически се ръководи от олигарха. Точно той наложи избора на Атанаска Тенева за председател с ясното съзнание, че ще става това, което каже. И така става.

Не се дават отговори и на още редица остри въпроси, които парят на езика на пловдивчани. БСП в Пловдив двайсет години драпа, за да се домогне до лостовете на общинската власт. Е, две години бяха и в нейни ръце. Усети ли народът под тепетата, че има нови ръководители, със свежи виждания, със замах и социална чувствителност? Напротив само дето набра нови негативи и на миналите местни избори беше направо смазана. Никога социалистите в Пловдив не са имали по-печален резултат само седем съветници! Без малко Дани Каназирева да им отнеме утешителния бронзов медал. За сравнение: през най-тежката година за червените октомври 1991, БСП имаше 19 общински съветници.

Едва ли може да се измисли по наивна констатация, която да помпи самочувствието на пловдивските социалисти. Явно е съчинена от същите мозъци, които мътят ялови програми и схеми за нови и нови изборни победи, които в края на краищата се оказват жестоки загуби. А тя е: тукашната организация на БСП може да се окаже ключова в битката между Сергей Станишев и Георги Първанов. И как ще се окаже ключова с нейните 26 делегати на конгреса не се дава отговор. Важното е да се помпа бутафорно самочувствие.

от Стефан СЕВЕРИН

АP шестнайсетиятP патриарх на Русия Кирил е бил агент Михайлов на КГБ / това разкритие направи вестник Таймс /. Още на 25P години става представител на Русия в Световния съвет на църквите, а през последните двайсетина години е ръководил отдела за външни връзки на РускатаP православна църква. А това са все длъжности, които пряко се контролират от тайните служби. Не изключено той е да е бил един от каналите, по които е течала информацията от нашите агенти с расо към КГБ, коментират експерти в разузнаването. И сега прибързаното посещение на патриарх Кирил се възприема катоP братско рамо към нашия клир, приятелски и колегиален жест, за да могат да преодолеят паниката и стреса. А идването в Пловдив освен друго, се тълкува и като намек към дядо Николай: по-кротко, стига си плямпал за досиета и тайни служби, ако искаш да наметнеш бялото було.

След като е бил осем години Главен секретар на Светия синод, епископ Дометиан по препоръка на Държавна сигурност е изпратен да оглавиP през 1979 година Акронската епархия в САЩ. Неговото досие е най-дебелото. Няма и съмнение, че много от сведенията, които е събирал в чужбина са попадали и в ръцете на КГБ. Най-вероятно не пряко, но чрез посредник от руската православна църква.P Сведения за Москва са заминавали и от другите митрополитиP агенти това е вън от съмнение, твърдят офицери от ДС.

ВидинскиятP митрополит е един от най-активните сътрудници на Държавна сигурност. Той е работил усърдно за Първо главно управлениеP -външното разузнаване, за Трето военното контраразузнаване, иPPP Шесто борбата с идеологическата диверсия и противодържавните прояви.

Патриарх Кирил избързва с мирното си посещение в София и Пловдив, за да даде братско рамо на нашия висш клир. Както вече е известно отворени бяха досиетата на Светия синод и се оказа, че 11P отP 14- те митрополити са били агенти на ДържавнаP сигурност. В папуците на владиците беше пуснат горещP въглен, темата за тяхното сътрудничество е още пареща и затова руският патриарх идва, за да успокои духовете. Няма нищо странно, че тойP ще бъде посрещнат на ВИПP летищетоP от трима наши митрополити,P коитоP са били агенти под прикритие: варненският Кирил,P старозагорскиятP Галактион и видинският Дометиан. Изборът на посрещачите е показателен,P коментират бивши офицери от тайните служби.P Още по-показателно е, че негов официален придружаващ по време на посещението е Дометиан.

Изпреварващата визита на руския патриарх Кирил у нас породи доста догадки. Все още няма задоволителен отговор защо той наруши традицията и пое Pриск да си обтегне отношенията с другите православни църкви. На пръв поглед това си е част от поредицата мирни посещения. Но е нарушен установения ред за тези визити. Защото според списъка на руската църква дядо Максим е на 9-то място. Преди нас са Йерусалимската, Грузинската, Сръбската и Румънската църква. Те несъмнено ще се почувстват пренебрегнати.P

от Стефан СЕВЕРИН

Личен уеб лог ( blog )

2012 април | Стефан Северин

Комментариев нет:

Отправить комментарий